Kaszás Attila fényképész

Fotográfia jelentése
Fotográfia jelentése Fotográfia: fénykép, fényképpel kapcsolatos dolog. Régen kizárólag fotógráfia alatt a fényképet értették, pontosabban a papírra előhívott, vagy más módszerrel készített papírfényképet. Tágabb értelemben a fényképezéssel kapcsolatos szakmát jelenti. Érdekes film ezzel kapcsolatban a Fotográfia című film. A Fotográfia 1973-ban bemutatott fekete–fehér magyar filmdráma. Zolnay Pál alkotása improvizatív módszerrel, vagyis hagyományos forgatókönyv nélkül készült, […]

Kaszás Attila fényképész

Fotográfia jelentése

Fotográfia: fénykép, fényképpel kapcsolatos dolog. Régen kizárólag fotógráfia alatt a fényképet értették, pontosabban a papírra előhívott, vagy más módszerrel készített papírfényképet. Tágabb értelemben a fényképezéssel kapcsolatos szakmát jelenti.

Érdekes film ezzel kapcsolatban a Fotográfia című film. A Fotográfia 1973-ban bemutatott fekete–fehér magyar filmdráma. Zolnay Pál alkotása improvizatív módszerrel, vagyis hagyományos forgatókönyv nélkül készült, ami ritkaságnak számított a korabeli hazai játékfilmgyártásban. A forgatás kezdete és a bemutató között több mint egy év telt el. Tartalma valóban a fotográfiával kapcsolatos, arról szól, hogy mi a belső véleményük az embereknek a fényképezéssel kapcsolatban.

 

Fotográfia jelentése